top of page

Ohjaajan yhteenveto Viron maaseutuparlamentin matkasta

Tämä osuus nuorisoprojektista oli mukana olleille nuorille ikimuistoinen kokemus! Matkan aikana nuoret osallistuivat Viron maaseutuparlamentin workshoppeihin ja muuhunkin ohjelmaan oikein reippaasti, vaikka välillä haasteena olivat muun muassa pienet kieliongelmat. Ihan kaikki eivät Virossa puhuneet englantia, mutta kyllä toimeen tultiin myös suomen- ja vironkielen sekoituksella. Muun ohjelman lisäksi nuorilla oli omaakin ohjelmaa tähän KEHUN nuorisohankkeeseen liittyen. Pidimme omia workshoppeja, joiden aiheena oli demokratia monesta näkökulmasta. Pohdintojen aikana nuoret nostivat esille loistavasti demokratian hyviä puolia sekä siihen liittyviä haasteita. Eräs nuori kiteyttikin asian hienosti: "Vaikka se aika toimiva tapa onkin, liittyy siihen paljon porsaanreikiä".

Nuoret odottivat matkalta uusia tuttavuuksia, hauskanpitoa ja sitä, että pääsee näkemään uusia paikkoja ja asioita. Vaikka maaseutupäivien osaanottajista suurin osa aikuisia, olivat nuoret loistava lisä näkemyksineen ja he saivatkin paljon positiivista palautetta muilta osaanottajilta.

Nuorien mieleen erikoisina asioina jäivät muun muassa Pilitsveren kylä ja sen omalaatuinen pappi, meiltä poikkeava liikennekäyttäytyminen sekä Viljandin linnan rauniot.

Näiden nuorten kanssa reissaaminen oli hyvin antoisaa! Uskon myös, että tämä reissu antoi rohkeutta ja näkemystä siihen, että itsekin voi vaikuttaa oman alueen sekä kansainvälisiin asioihin.

Kansainvälinen tiimimme sekä Viron pääministeri Jüri Ratas.


KATEGORIA
AVAINSANAT
Viimeisimmät julkaisut
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page