Ohjaajan yhteenveto Viron maaseutuparlamentin matkasta

August 7, 2017

Tämä osuus nuorisoprojektista oli mukana olleille nuorille ikimuistoinen kokemus! Matkan aikana nuoret osallistuivat Viron maaseutuparlamentin workshoppeihin ja muuhunkin ohjelmaan oikein reippaasti, vaikka välillä haasteena olivat muun muassa pienet kieliongelmat. Ihan kaikki eivät Virossa puhuneet englantia, mutta kyllä toimeen tultiin myös suomen- ja vironkielen sekoituksella. Muun ohjelman lisäksi nuorilla oli omaakin ohjelmaa tähän KEHUN nuorisohankkeeseen liittyen. Pidimme omia workshoppeja, joiden aiheena oli demokratia monesta näkökulmasta. Pohdintojen aikana nuoret nostivat esille loistavasti demokratian hyviä puolia sekä siihen liittyviä haasteita. Eräs nuori kiteyttikin asian hienosti: "Vaikka se aika toimiva tapa onkin, liittyy siihen paljon porsaanreikiä".

 

Nuoret odottivat matkalta uusia tuttavuuksia, hauskanpitoa ja sitä, että pääsee näkemään uusia paikkoja ja asioita. Vaikka maaseutupäivien osaanottajista suurin osa aikuisia, olivat nuoret loistava lisä näkemyksineen ja he saivatkin paljon positiivista palautetta muilta osaanottajilta.

 

Nuorien mieleen erikoisina asioina jäivät muun muassa Pilitsveren kylä ja sen omalaatuinen pappi, meiltä poikkeava liikennekäyttäytyminen sekä Viljandin linnan rauniot.

 

Näiden nuorten kanssa reissaaminen oli hyvin antoisaa! Uskon myös, että tämä reissu antoi rohkeutta ja näkemystä siihen, että itsekin voi vaikuttaa oman alueen sekä kansainvälisiin asioihin.

 

 

Kansainvälinen tiimimme sekä Viron pääministeri Jüri Ratas.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 1, 2017

August 5, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Y-tunnus 1709372-5

etunimi.sukunimi@kehu.fipuh.040 583 3356

Toiminnanjohtaja
Kim Smedslund

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon